020 - 672 35 35

info@allington.nl

Werkelijk fantastische kantoorruimte in een prachtige herontwikkeling op een super locatie

Mauritskade 55, 1092 AD Amsterdam, Nederland

Beschrijving

 

Mauritskade 55
1092 AD  AMSTERDAM

 Kenmerken

  •  Prijs:  Op aanvraag
  •  Type:  Kantoorruimte
  •  Oppervlakte:  2.930 m²
  •  Deelverhuur:  Bespreekbaar
  •  Beschikbaarheid:  Per Q4 2021

Een verborgen parel aan de rand van het Centrum in het groen van het Oosterpark. Een plek waar vroeger de paarden van de Amstel brouwerij gestald stonden zal nu worden gerenoveerd tot hoogwaardige creatieve bedrijfsruimte. Een creatieve ruimte in het bruisende Amsterdam Oost. Een koffie in een van de vele koffiebars, een lunch op een van de vele terrassen of een rondje rennen door het park. Het kan allemaal in de directe omgeving van Buiten Singel.

Ontmoeten, brainstormen en werken. Buiten Singel is de perfecte plek om de creatieve geest de vrije loop te laten. En heb je een hond? Neem hem gerust mee, want dat is de vibe die helemaal past bij de Buiten Singel.

STALGEBOUW BROUWERIJ DE AMSTEL

Gelegen aan de Mauritskade 55GH is het voormalige stalgebouw van de paarden van de Amstel Brouwerij. Het gebouw is ontworpen in 1912/1913 door A. Salm GBzn in het gebied dat vroeger bekend stond als de Amsterdamse Buitensingel aan de scheidslijn tussen groen en stad aan. Het gebouw kende naast de stallen onder meer een hooizolder, een haverhok, een plek voor oude wagens en op de kop een dienstwoning.

Vanaf 1872 werd Amstelbier gebrouwen in de fabrieken aan de Mauritskade te Amsterdam. Een kleine eeuw later fuseerden Heineken en Amstel, waarmee de productie van Amstelbier in 1980 verhuisde naar een nieuwe brouwerij in Zoeterwoude. De Amstelbrouwerij werd gesloten en de fabrieksgebouwen werden gesloopt. Van het Amstelbrouwerijcomplex aan de Mauritskade bleef alleen het hoofdkantoor bewaard en – een stuk verderop

– het stalgebouw. In de jaren ’30 kwam er een garage voor het stalgebouw te staan, op de plek waar nu VanMoof is gehuisvest.

Sinds het vertrekken van de brouwerij, is ook het stalgebouw getransformeerd. Huurders hebben er een multifunctioneel gebouw van gemaakt, waarmee er productie, dienstverlening, werken en wonen terecht is gekomen. Met de renovatie tot Buiten Singel wordt er een nieuw hoofdstuk aan de historie toegevoegd.

Buiten Singel, aan de Mauritskade, aan de rand van het Oosterpark en tegen het centrum van Amsterdam aan. De tram en metro op enkele minuten loopafstand en een openbaar parkeerterrein voor de deur.

Grote verscheidenheid en diversiteit aan hotels, restaurant en bars in de directe omgeving. Nog maar te zwijgen over het vele groen en de ligging aan een van de hoofwegen om de stad makkelijk in en uit te gaan. Een gebouw met een authentieke uitstraling op een centrale ligging in de stad omgeven door groen en rust. Dát is Buiten Singel.

Level-1

Een rauwe ruimte met directe toegang tot de tuin. Via koekoeks aan straatzijde en grote glazen puien aan de tuin komt het licht binnen. De ruimte is geschikt voor werkplekken, meeting rooms en een grote lunchruimte. Daarnaast zijn hier de toiletgroepen gesitueerd. Deze zijn voorzien van douches, hoe kan dat ook anders met een locatie naast het park.

Level 0

De eyecatcher van het gebouw. 4,60 meter vrije hoogte, gietijzeren kolommen gecombineerd met het betonnen plafond. De plek waar vroeger de paarden gestald hebben gestaan maken plaats voor bedrijvigheid.

Op de hoek aan het plein is tevens de nieuwe entree gepositioneerd.

Level 1

Het dak wordt volledig vernieuwd en verhoogd. Hierdoor ontstaat een hoogte van 5,20 m. Door het plaatsen van een entresol ontstaat een nieuwe dynamiek en een optimalisatie van het ruimtegebruik. Door de nieuwe daklichten en de glazen uitbouw aan de tuinzijde