020 - 672 35 35

info@allington.nl

Meerdere bouwkavels beschikbaar op unieke (zeehaven)locatie in de Amsterdamse Haven

Hornweg 6, 1045 AR Amsterdam

Beschrijving

Hornweg 6
1045 AR  AMSTERDAM

 Kenmerken

  •  Prijs:  Op aanvraag
  •  Type: Bouwkavels
  •  Oppervlakte:  Ca. 231.200 m²
  •  Deelverhuur:  Bespreekbaar
  •  Beschikbaarheid:  Per direct
  •  Parkeren:  Op eigen terrein

Uw organisatie vestigen op een unieke locatie in het havengebied, direct aan het Noordzeekanaal, naast de Westhaven, vlakbij de A5 en het centrum van Amsterdam? Het voormalige ADM-terrein biedt het allemaal. Binnenkort wordt gestart met de herontwikkeling van het terrein om het zo geschikt te maken voor bedrijven in de maritieme sector. Er zijn nog meerdere kavels beschikbaar. Het totale terrein heeft een oppervlakte van ca. 43 hectare waarvan de helft ongeveer water betreft. Vierde haven van West-Europa, Tweede haven van Nederland. Circa 150.000 binnenvaart- en recreatieschepen. ADM biedt keerruimte voor cruiseschepen met een lengte van 360 meter. Zeehavens ontvangen ruim 9.000 zeeschepen per jaar. Met de komst van de Zeesluis in IJmuiden kunnen straks grotere schepen aanmeren.

Vloeroppervlakte:
Er zijn nog meerdere kavels beschikbaar. Het totale terrein heeft een oppervlakte van ca. 43 hectare waarvan de helft ongeveer water betreft.

Totale oppervlakte ca. 231.200 m²

Aanvaarding:
In overleg.

Historie:
De Amsterdamse Droogdok Maatschappij (ADM) kocht in de jaren 60 het terrein in het westelijk havengebied van in totaal 43 hectare. Hier bouwde ADM de ‘Werf Westhaven’. Na de economische crisis in de jaren 70 moest ADM inkrimpen en ging het bedrijf uiteindelijk in 1985 failliet. In 1997 kocht Chidda Vastgoed het ADM-terrein om er een invulling aan te geven die bijdraagt aan de netwerkhaven, die het Havenbedrijf Amsterdam voor ogen heeft.

Toekomst:
In 2030 is de Amsterdamse havenregio een dyna-mische metropoolhaven, die de krachten bundelt van een wereldwijd logistiek knooppunt, hoogwaardige regionale industrie en een veelzijdige stedelijke dienstensector. Een Port of partnerships, een net-werkhaven waar het mogelijk is om snel de juiste mensen, organisaties en kennis bij elkaar te halen om te innoveren en zo kansen in business om te zetten. Het havengebied van Amsterdam wordt nog interessanter voor de maritieme sector.