020 - 672 35 35

info@allington.nl

Nieuwbouwplannen Amstel III door Stichting Hondsrugpark

Stichting Hondsrugpark presenteert tijdens de Provada haar nieuwbouwplannen van 30.000 woningen tot 2030 in Amsterdam-Zuidoost.

Er komen 30.000 woningen bij tot 2030 in Amsterdam-Zuidoost. Amsterdam groeit daarmee de komende jaren het snelst aan deze kant van de stad. Dat is zeker het geval in Hondsrugpark, waar nog dit jaar de bouw start van de eerste woontorens.

Het Hondsrugpark is voorzien op de plek van de huidige Hondsrugweg, die als onderdeel van Amstel III van het ArenA-gebied naar Ikea in Zuidoost loopt. In overleg met de gemeente wil de Stichting Hondsrugpark deze weg en de brede strook eromheen zoveel mogelijk vergroenen tot een levendig stadspark. Hier komen circa 5000 woningen, verschillende werkplekken, scholen en alle voorzieningen.

De nieuwe bewoners – die vanaf 2021 hun intrek nemen komen te wonen op loopafstand van winkel- en uitgaansvoorzieningen van het ArenAgebied en Amsterdamse Poort. De ontsluiting is voor iedereen die er woont of werkt goed: via het openbaar vervoer ben je vanaf station Bijlmer Arena of metrostation Bullewijk binnen 16 minuten op de Zuidas, Schiphol, het centrum van Amsterdam of Utrecht Centraal.

 

bron: PropertyNL

Gerelateerde berichten

The consequences of the Brexit for Amsterdam

The disruption of a final Brexit is impossible to calculate, and its full dimensions will take...

Lees verder

Sloterdijk moet hyperstedelijk en stoer gebied worden

Het is de bedoeling dat Sloterdijk I Zuid door sloop-nieuwbouw als een van de eerste gebieden van...

Lees verder

Voorzie uw kantoren op tijd van het minimale label C

Vanaf 1 januari 2023 zal elk kantoorpand dat groter is dan 100 m² voorzien moeten zijn van...

Lees verder