020 - 672 35 35

info@allington.nl

ADM-terrein in Amsterdams Havengebied wordt na bijna 20 jaar kraken eindelijk ontruimd en komt beschikbaar!

Alle krakers van het ADM-terrein in Amsterdam moeten daar eindelijk weg na jarenlang procederen door de rechtmatige eigenaar van het terrein.

De Raad van State oordeelde een half jaar geleden dat de krakers weg moeten. Ze wonen er illegaal en ook de andere activiteiten waren in strijd met het bestemmingsplan. Een deel van de krakers is inmiddels vertrokken naar andere gekraakte panden in de stad.

Binnenkort wordt gestart met de herontwikkeling van het terrein om het zo geschikt te maken voor bedrijven in onder meer de maritieme sector. Er zijn nog meerdere kavels beschikbaar vanaf 10.000 m2 tot ca. 220.000 m2. Het totale terrein heeft een oppervlakte van ca. 43 hectare waarvan een derde ongeveer water betreft. De vierde haven van West-Europa, Tweede haven van Nederland. Circa 150.000 binnenvaart- en recreatieschepen. ADM biedt keerruimte voor cruiseschepen met een lengte van 360 meter. Zeehavens ontvangen ruim 9.000 zeeschepen per jaar. Met de komst van de Zeesluis in IJmuiden kunnen straks grotere schepen aanmeren.

In 2030 is de Amsterdamse havenregio een dynamische metropoolhaven, die de krachten bundelt van een wereldwijd logistiek knooppunt, hoogwaardige regionale industrie en een veelzijdige stedelijke dienstensector. Een Port of partnerships, een net-werkhaven waar het mogelijk is om snel de juiste mensen, organisaties en kennis bij elkaar te halen om te innoveren en zo kansen in business om te zetten. Het havengebied van Amsterdam wordt nog interessanter voor de maritieme sector.

Gerelateerde berichten

The consequences of the Brexit for Amsterdam

The disruption of a final Brexit is impossible to calculate, and its full dimensions will take...

Lees verder

Nieuwbouwplannen Amstel III door Stichting Hondsrugpark

Stichting Hondsrugpark presenteert tijdens de Provada haar nieuwbouwplannen van 30.000...

Lees verder

Sloterdijk moet hyperstedelijk en stoer gebied worden

Het is de bedoeling dat Sloterdijk I Zuid door sloop-nieuwbouw als een van de eerste gebieden van...

Lees verder